BingoSpa

Olej z kiełków pszenicy 100% 100ml
Cena Dolce.pl 25 zł   0,25 zł/ml
Dostępny. Wysyłka w 1 - 4 dni roboczych *
szt.
0
0
0
0
Kategoria
Marka
Linia
Aplikacja Ciało
Działanie Nawilżające, Odżywcze
FormaOlejek

BingoSpa - olej pozyskuje się jest przez wytłaczanie na zimno kiełków pszenicy. Olej z kiełków pszenicy jest bogaty w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) i składa się z naturalnych przeciwutleniaczy neutralizujących działanie wolnych rodników. Zawiera lecytynę powstrzymującą utratę wody przez skórę, świetnie nawadnia, zmiękcza i natłuszcza. Substancje proestrogenne znajdujące się w oleju przyspieszają odbudowę zniszczonego naskórka. Olej z kiełków pszenicy jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy E, niezwykle cennej dla organizmu. Jest bardzo ważnym elementem przemiany białek, węglowodanów i tłuszczów. Chroni przed utlenieniem nienasyconych kwasy tłuszczowych i witaminy A. Olej z kiełków pszenicy BINGOSPA znajduje zastosowanie w preparatach do cery suchej i dojrzałej, a także do cery mieszanej. Używany jest również w pielęgnacji suchych i łamliwych włosów. Działa ujędrniająco i opóźnia procesy starzenia się skóry. Spośród olejów roślinnych wyróżnia się największą zawartością witaminy E., która jest jedną z najczęściej wykorzystywanych witamin w kosmetyce. Chroni skórę od powstawania podrażnień i poparzeń słonecznych. Skutecznie wychwytuje  wolne rodniki, powstające w skórze na skutek promieniowania UV. Nie tylko powodują one przyspieszone starzenie się skóry, ale mogą powodować też niektóre nowotwory. Witamina E nazywana jest witaminą młodości.

EAN/UPC: 5901842004636

Termin wysyłki liczony jest od chwili potwierdzenia zamówienia w przypadku zamówień pobraniowych. W przypadku zamówień opłacanych przelewem lub kartą, termin realizacji liczony jest od zaksięgowania wpłaty. W wyjątkowych sytuacjach czas realizacji może ulec wydłużeniu.

Zdjęcia produktów prosimy traktować jako poglądowe. Mogą występować rozbieżności, np. ze względu na różnice pojemności czy modyfikacje produktu przez producenta.